Na czym polega oczyszczająca dieta Tombaka?

Na czym polega oczyszczająca dieta Tombaka?

Redakcja

2016-09-17

brak komentarzy

Dieta Tombaka to kuracja oczyszczająca oraz wyszczuplająca, dzięki której, przy udziale łatwych, przyjaznych sposobów a także bez specjalnych wyrzeczeń, uwolnisz się od toksyn oraz złogów, które zatruwają ciało, a co więcej zgubisz parę nadprogramowych kilogramów. Mimo że co poniektóre z tych sposobów mogą budzić kontrowersje, dieta nie gubi na popularności.

Dieta Tombaka - zasady

Kuracja dietetyczna Tombaka to, analogicznie jak dieta Montignaca, kuracja dietetyczna niełączenia. W czasie jej aplikowania powinno się łączyć białka z węglowodanami. TYmczasem białka a także cukry da się połączyć z wyrobami neutralnymi - tłuszczami oraz wyrobami "żywymi", takimi jak smalec, oleje, masło oraz inne, a więc jarzyny (prócz kartofli, które przynależy do zespołu cukrów). Przykładowo, jeżeli stosujemy na posiłek mięso, to trzeba je łączyć z dużą ilością zielonych jarzyn. Jet to najskuteczniejsze połączenie.

Czytaj także: Jak szybko schudnąć 5 kg w tydzień?

Zasada niełączenia

Zasada niełączenia dotyczy także elementów diety z poszczególnych grup. Każdy typ białka czy węglowodanów trzeba spożywać pojedynczo. Przykładowo, postanawiając się na jedzenie białkowy, trzeba wiedzieć, by nie mieszać ze sobą różnorodnych typów polikondensatów, na przykład mięsa (najrozsądniej, by jest pieczone lub grillowane, a nie smażone) lub ryb nie da się połączyć z warzywami strączkowymi, a jajek z mlekiem. Każdy typ białka zaleca się spożyć pojedynczo. Składniki obejmujące taki element odżywczy najrozsądniej jeść na wieczorny posiłek, nie następnie niż 2 60-minutowej bezpośrednio przed pójściem spać.

Kuracja dietetyczna Tombaka - kasze podstawą codziennej diety

Tombak sądzi, ze kasze muszą okazać się bazą diety. Za najbardziej zdrowe sądzi gryczaną, pszenną, kukurydzianą, jęczmienną, jaglaną, a także ryż. Muszą okazać się ugotowane na „gęsto", bez ogromnej ilości płynu oraz stanowić 1/3 zwyczajnych pokarmów. Zaleca także najlepszy przepis przyrządzania posiłków kasz. Na początek należy kaszę przepłukać, potem moczyć 3-4 h a także tej wodzie gotować 3-5 minut. Po tym czasie do kaszy wsypujemy posiekaną cebulę oraz zawijamy, na przykład w koc, by nie traciła gorąca oraz „dochodziła” 15-minut. Bezpośrednio przed zjedzeniem wlewamy nieco masła lub oleju.

Czytaj także: Tłuste jedzenie też odchudza!

Po drugie: jarzyny w pięciu kolorach

Istotne miejsce w menu muszą także zajmować surówki z warzywami. Najrozsądniej przygotować je z kapusty, marchwi, buraków, kopru, pietruszki, soli oraz ziołowych przypraw. Surówka musi okazać się prosta, a najrozsądniej, gdy posiada jarzyny w pięciu kolorach. Należy je spożyć bezpośrednio przed dowolnym daniem potężnym w węglowodany oraz białka, wtedy ich trawienie będzie łatwiejsze.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dietaodchudzanie